Mikulás, Manók, repülő rénszarvasok és egyéb varázslat

Egy hónapja még tökfaragásra buzdítottuk a szellemeknek, bosziknak öltözött és más ötletes jelmezekbe bújt gyerekeket, most pedig elkezdtük várni közösen a Mikulást a Helen Doron English Okató Központokban is.

Várakozni, hinni varázslatos dolgokban nemcsak a gyerekek hétköznapjaiba visz örömet, de a családokat is közelebb hozza egymáshoz. Ezért ragadjuk meg az alkalmat mi is, és szervezünk az adventi időszakban ismét összejöveteleket a gyerekeknek és szüleiknek. Minden iskola más és más módját választja az ünneplésnek.

Vannak, akikhez maga a Mikulás látogat el, van ahol az angol órákra viszik be az ünnepi időszakkal kapcsolatos témákat, máshol az egyre népszerűbb Elf on the Shelf (Manók a polcon) trend válik hagyománnyá. Utóbbi eredete Carole Aebersold és Chandra Bell 2004-ben írt, hasonló című (The Elf on the Shelf) című könyvében gyökerezik,mely szerint a Mikulás a manóit küldi a családokhoz azért, hogy a gyerekek jól viselkedjenek, és rajta legyenek a jó gyerek listáján.  A szülők december elején felhelyezik a polcra a manókat, és megbeszélik a gyerekekkel, hogy mostantól ezek a kis gazfickók figyelik a magatartásukat.Emellett viszont a manók éjszakánként válogatott csínytevéseket követnek el. Elgondolkodtató, hogy tulajdonképpen kik is vágynak a mesebeli figurák érkezésére. A gyerekek vagy a szülők? Szerintünk mindenki!

A  Székesfehérváron év elején nyílt új Helen Doron Oktató Központba már ellátogatott a Mikulás segítő manója, aki elvitte a gyerekek által írt üzeneteket a vén nagyszakállúnak. Remek alkalom volt a manó buli arra, hogy a szülők és gyerekek közösen készítsék el a csizmácskákat és a tanulókat formázó manó figurákat, melyek végül a kartondobozból készített kandallót, tulajdonképpen az egész iskolát díszítik.

Sokan szeretnének az ünnepek közeledtével adományozni a rászorulóknak, viszont nincs idejük eljuttatni a megfelelő helyre az ajándékukat. A székesfehérvári Helen Doron családok csatlakoztak az országos “Cipősdoboz” adomány programhoz, és így a gyerekek a szülőkkel együtt tudtak időt szánni arra, hogy kigondolják, kinek készítsenek össze egy kis csekélységet karácsonyra. Annak, aki kapja biztosan nem egy kis csekélység lesz ez, hanem maga a “csoda”.