Nyári tábor Székesfehérvár

Nyári tábor Székesfehérváron a Helen Doron Oktatóközpontban! Angol nyelvi tábort indítunk óvodás- és kisiskolás korú gyermekek részére 2023 nyarán.

A Helen Doron English az angolnyelv-tanulás egyedülálló, könnyű és természetes módja, hiszen a gyerekek rengeteg játékon, fejlesztő és szemléltető feladaton keresztül ugyanúgy sajátítják el a nyelvet, mint a saját anyanyelvüket. Nagyon jó alkalom erre egy intenzív nyelvi nyári tábor! Játszva tanulunk angolul a Helen Doron Székesfehérvár Oktató Központban!

A gyerekek minden nap részt vesznek az angol órákon, így hihetetlen eredményeket érnek el, akár egy hét alatt is. Mindezt természetesen egy élvezhető, játékos formában. Az angol órák mellett kreatív, készségfejlesztő foglalkozásokkal, szabadtéri programokkal gazdagítjuk a nálunk töltött időt.

Célunk, hogy gyermeked vidáman, önfeledten kapcsolódhasson ki az angol táborban, miközben észrevétlenül tanul meg alapvető nyelvtani szerkezeteket, és fejlődik angol szókincse is. A tábort szakképzett Helen Doron tanárok vezetik.

Kíváncsi vagy a hangulatra? Nézzétek meg korábbi évek táboros képeit facebook oldalunkon, ide kattintva!

2023-ban a következő táborokat indítjuk:

Napközis tábor:

hamarosan frissítve

Napközis nyári tábor Székesfehérvár:

Időbeosztás

Hétfőtől péntekig 8-16 óráig, 2×45 perces angol óra (délelőtt és délután egy-egy), 2×30 perces kreatív foglalkozás, tízórai, ebéd, uzsonna, szabadtéri program

Korosztály

Az angol tábort 4 és 10 éves kor közötti gyerekeknek ajánljuk. A tábor  létszáma max.24 fő. A táborozókat életkor és tudásszint szerint összeállított csoportokra (max.8fős) bontjuk angol órákon. Az angol tábor programját úgy állítjuk össze, hogy minden korosztály számára érthető és élményekkel teli legyen.

2023-ban nyári tábor a Helen Doron Székesfehérvár Oktató Központban!

Kiknek ajánljuk?

Már tanult angolul? Az intenzív angol tábor alatt aktívan használhatja, és bővítheti meglevő tudását, tematikus szavakkal és szituációkkal kiegészítve!

Még nem találkozott az angol nyelvvel? Az első lépések a legfontosabbak, hogy szeresse az angol nyelvet! Biztos lehetsz abban, hogy örömmel fog visszatekinteni a táborban eltöltött napokra, és megfelelő alapot kap a továbbiakhoz!

Még nem jár hozzánk, de érdekel Titeket, hogyan tanítunk? Tökéletes lehetőség, hogy megismerkedjetek velünk és az angol nyelvvel!

Helyszín

Iskolánk épülete (Széchenyi u.105.): barátságos, családi házas környezet, nagy kerttel = napfény, szabad levegő, testmozgás

Ár – 2023 -hamarosan

A tábor díjanapi háromszori étkezéssel (tízórai, ebéd, uzsonna): hamarosan frissítve

Tervezett napirend

8.00-9.00 Érkezés és játék
9.00-9.45 Angol Óra
9.45-10.00 Tízórai
10.00-10.30 Kreatív foglalkozás angolul
10.30-12.00 Szabadtéri program
12.00-13.00 Ebéd
13.00-13.30 Csendes Pihenő (kicsiknek alvás, nagyobbakkal gyakoroljuk a színdarab szövegét)
13.30-14.15 Szabad játék (vagy kicsiknek alvás)
14.15-15.00 Angol óra
15.00-15.30 Uzsonna
15.30-16.00 Kreatív foglalkozás angolul

A tábor témája

Holiday FUN with Flupe

A tábor angolos részének tematikája a Helen Doron Holiday Fun with Flupe tananyag nyári meséjének feldolgozása. Az angolórákat, a kézműves foglalkozásokat, és játékokat is a meséhez kapcsolódóan terveztük meg.

Holiday JUMP with Joey

A tábor angolos részének tematikája a Helen Doron Holiday Jump with Joey tananyag nyári, kalózos meséjének feldolgozása. Az angolórákat, a kézműves foglalkozásokat, és játékokat is a meséhez kapcsolódóan terveztük meg.

English through drama

A tábor 5 napja alatt a gyerekek egy színdarabot dolgoznak fel, a drámákon keresztül szerepeket próbálnak ki, jelmezeket, díszletet készítenek.
A drámapedagógia eszközeivel szabadítjuk fel a gyerekekben rejlő tehetségeket, szituációs feladatokban segítjük fejlődésüket. Mindezt természetesen egy élvezhető, játékos formában tesszük. Játszva tanulunk angolul! A Helen Doron módszer alapelveit követve: önbizalom-, kezdeményező- és alkalmazkodó készség növelés egy jó kis közösségben.

Akik már táboroztak nálunk tudják, hogy az utolsó napon búcsúzás előtt egy rövid meglepetés előadással kedveskedünk a szülőknek, hogy megmutassuk mennyi mindent tanultunk a tábor folyamán. Ezt tavaly a járvány miatt már más formában valósítottuk meg, és idén is így tervezzük. Egy kisfilmet forgattunk az előadásból, amit a tábort követően kapnak meg tőlünk a szülők és gyerekek meglepetésként. Így egy szép emlékként később is visszanézhetőek és átismételhetőek lesznek a tanultak.

Tervezett szabadtéri programok

A szabadtéri programok idén elsősorban iskolánk kertjében, valamint a Sóstói tájvédelmi terület és a hozzá tartozó játszótéren lesznek megtartva. A jelentkezők létszámától, életkorától, a csoportok alakulásától és az időjárástól függően lesznek megtartva a rendelkezésre állás és az igényeknek megfelelően. A programok megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

Ilyenekre, és ehhez hasonló programokra lehet számítani:

  • „Négylábú tanársegédek” megismerése: ismerkedés a Pata és Mancs terápiás kutyusokkal
  • A mágikus és mulatságos Edu-show
  • Sóstói interaktív tanösvény látogatása
  • Sóstói Stadion látogatása
  • Városnéző kisvonatozás és fagyizás
  • Vízipisztoly csata
  • Csillámtetkó
  • Szórakoztató gyerektorna/ sportos vetélkedő

Étkezés

Ebédelni a Sóstó Aréna Éttermében fogunk. A tízórait és uzsonnát az iskolában fogyasztjuk el.

Ilyen hangulatra számíthattok:

További információk

1. Minden tábor minimum 8 jelentkezővel indul! Amennyiben igény van rá, gyermekfelügyeletet is vállalunk a tábor előtt és után 1-1 órával. (7:00-tól és 16:00-
17:00-ig)

2. Amire a gyerekeknek szükségük lesz a táborban: váltó ruha (széldzseki, sapka a
nap vagy szél ellen), váltó cipő, fürdőruha vizes programokhoz, óvodás korúaknak pléd és/vagy alvópárna, esetleg alvós kabala. Minden esetben kérünk benneteket, az időjárási viszonyoknak megfelelően öltöztessétek a gyerekeket és váltóruhát hozzatok!

3. Amennyiben a gyerek bármilyen allergiában szenved, kérjük jelezzétek a jelentkezési lapon!

Kérünk benneteket, hogy idejében jelentkezzetek, mert a szabad helyek hamar betelnek! Érdeklődni és jelentkezni lehet az űrlapot kitöltve, telefonon a 06-70-623-0567 számon, vagy a szekesfehervar@helendoron.com címen.

Mivel idén sem szedünk előleget, de a létszámok maximalizálva lesznek, ezért szeretnénk kérni benneteket, ha most az űrlapon jelentkeztek, de később le szeretnétek mondani, akkor azt legkésőbb egy héttel a tábor előtt e-mailben tegyétek meg a többi táborozni vágyó gyerekre való tekintettel.

Fizetni a tábor első napján, hétfőn reggel kell, előre, egy összegben. Mivel foglalót nem szedünk, amennyiben a tábort nem tudja a gyermek befejezni, a tábori díjat nem tudjuk visszatéríteni!

2018-as táborozóink és szüleik visszajelzése szerint:

„Zéti még soha nem volt az ovis csoportján kívül más helyen egész napra, még az ügyeletes ovis csoportokba sem mertük eddig vinni, mert nem szereti. Szóval neki ez volt az első alkalom, hogy új környezetben új gyerekek és felnőttek között töltötte a napjait. De minden aggodalmam elszállt az első napon, amikor láttam, hogy mennyire szíveteket lelketeket beleadtátok abba, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, tanuljanak, élményekkel gazdagodjanak és nem utolsó sorban „szép”:) angolt halljanak. Nagyon örülök, hogy ezt az egy hetet Nálatok tölthette, bármikor nyugodt szívvel és örömmel megyünk a jövőben, találkozunk szeptemberben! Hálás köszönet, csak így tovább! 🙂 V.-D. Anita”

„Köszönjük a lehetőséget nyári táborotokban. Barnus nagyon jól érezte magát, kedvet kapott a további nyelvtanuláshoz, amit szeptembertől nálatok kíván folytatni. Tábor utáni első reggel ezzel kezdte: “ Olyan furcsa, hogy most nincsen játszás! 😄”  Szülőként azt mondhatom a látottak és tapasztaltak alapján, hogy nagyon színvonalas, interaktív és gyerekbarát tábort szerveztetek. Mindennap érdekes program, rengeteg minden angolul, és ami a legjobban tetszett, hogy Ti pedagógusok, animátorok is aktívan részt vettetek a szabadidős játékokban is. Jövőre biztosan megismételjük! Kellemes nyarat, viszlát szeptemberben! – J.Mónika”