Farsang, jelmezverseny

Farsang jelmezverseny a székesfehérvári Helen Doron Oktató Központban 2020.február 10-14. héten

Mivel nálunk a gyerekeké a főszerep, így próbálunk minden alkalmat megragadni, hogy a kedvükben járjunk. A legtöbb gyermek szeret jelmezbe bújni, kedvenc főhősének, mesefigurájának beöltözni, így a székesfehérvári Helen Doron iskolában a Halloween bulinkon kívül a másik remek alkalom erre a farsangi időszak.

Farsang jelmezverseny : A farsangi hét első napján – mi már készen állunk (Dorka, Rita és Adri)

A gyerekek ezen a héten farsangi jelmezben érkeznek az angol órákra és ez is egy remek apropó arra, hogy mosolyt csempésszünk az arcukra és a képzeletük szabadon szárnyalhasson seriffként, tűzoltóként, pókemberként vagy épp Elzaként, miközben játszva tanultunk angolul.

Jelmezversenyünk február 15.-én indul, ekkortól láthatjátok facebook oldalunkon a csoportokról készített képeket. Az általad legkreatívabbnak, legviccesebbnek vagy legcukibbnak ítélt csoport várja a like -szavazatodat február 22.-ig! A nyertes csoport jutalma egy fincsi torta lesz! És milyen jól is jön egy mozgalmas angol óra után egy kis torta-party! 😉

Az angolszász területeken ugyanakkor ez az időszak sokkal kevésbé szól a karneválról. Ez az időszak a jelmezek helyett leginkább a palacsintára fókuszál. Ami nálunk húshagyó kedd, az náluk a palacsinta napja – Pancake Day. Ezzel ér véget a farsang és kezdődik a böjt időszaka. Erre vannak ráfűzve a legkülönfélébb palacsinta versenyek: dobáló, töltő, tekerő, futó vagy épp evő. Miért épp a palacsinta? Na, nem mintha mi nem szeretnénk..:) Lássuk csak: a tojás a teremtést, a tej színe a tisztaságot, a só az egészséget, a liszt az élet dolgait jelképezi. Pancake day-en még “utoljára” összedobhatjuk a palacsinta hozzávalóit, süthetünk egy finom palacsintát és jól belakmározhatunk a böjt előtt. Íme egy amerikai palacsinta recept:

  • 3 db tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor (púpos)
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • cukor