Online angol gyerekeknek a Helen Doron Székesfehérvár Oktató Központ tanáraival

Már második hónapja online angol óráinkon vesznek részt a tanulóink. A korona vírus miatt otthon lévő gyerekeknek korán kellett azzal a helyzettel megismerkedniük, milyen az, amikor rajtunk kívül álló okokból nem mehetünk oda ahova szeretnénk, nem találkozhatunk azokkal, akikkel szeretnénk.

Mi már március 16.-tól azt szerettük volna erősíteni bennük és a szülőkben is, hogy minden helyzetre meg kell próbálni megtalálni a megoldást és alkalmazkodni a körülményekhez. Hiszen az egyetlen állandó a változás maga! Nézzétek csak, hogyan változik a hangulatunk is az órákon és hogyan adunk ennek hangot angolul:

Szerencsére a gyerekekre most is számíthattunk! Rugalmasan alkalmazkodtak és lelkesek, mint azt láthatjátok! A szülőknek pedig külön köszönet jár, hogy támogatják a gyerekek angol tanulását ebben a helyzetben, ebben a formában is! Így nincs kimaradás és fennakadás a tanulás folyamatában és ez óriási dolog!

Tanulóink a megszokott időpontokban találkoznak online tanárukkal, társaikkal, hogy angolul játszva tanulhassanak addig is, amíg személyesen nem lehet.

Természetesen ez a fajta online angol óra egészen más, ehhez hozzá kellett nekünk és nekik is szokniuk. Együtt tanultuk, tanuljuk, hogyan tudjuk hatékonyan és szórakoztatóan tanítani a gyerekeket angolul számítógépek, okostelefonok, tabletek előtt. Szerencsére a módszer lényege ugyanaz maradhatott, az órák szerkezete nem változott és ugyanazok a lelkes tanárok készülnek fel óráról órára és építik gondosan egymásra a feladatokat.

Hogy milyen pozitívumokat tudunk felsorakoztatni az online angol mellett?

  • A tananyag leadásának tempója sokkal koncentráltabb. Igazán jól tudunk így haladni, hiszen a fegyelmezésre szánt idővel nem kell számolnunk.
  • A visszahúzódóbb gyerekek, akik az órákon félénkebben szólaltak meg angolul, az otthon kényelme mellett felbátorodva hallatják hangjukat!
  • A gyerekek rádöbbentek, mennyi mindenre használható az anya és apa által nyomkodott gép, telefon. A gyerekek úgy érezhetik, ők is “felnőttes” feladatot kapnak a gép előtt, olyasmit csinálhatnak, amire eddig esetleg szüleik azt mondták, hogy csak anyának, apának szabad. Manapság már ez elkerülhetetlen, ez is egy élet közeli szituációvá vált.
  • A gyerekeknek egyfajta állandóságot és biztonságérzetet ad, hogy ismerős gyerekarcokkal találkozhatnak akkor is, amikor zárva van az óvoda, iskola és társaikkal fizikailag hosszú ideje nem játszhatnak.
  • Sok időt spórolnak meg a szülők, hiszen nem kell eljutni az iskolába. Csak internetkapcsolat kell, egy gombnyomás és indulhat is a tanulás.
  • Hasznos időtöltéssel segítünk lekötni a gyerekeket a rájuk szabadult rengetek szabadidőben. Az angol óra egyfajta keretet ad a hétnek.

Szeretnének kipróbálni ti is egy online angol órát velünk, amíg otthon vagytok?

  1. Írj egy emailt a szekesfehervar@helendoron.com email címre, vagy keress bennünket a +36706230567 számon.
  2. Mi visszaigazoljuk gyermeked kora alapján az első ingyenes próbaalkalom időpontját.
  3. Egy csendes szobára, számítógépre vagy okostelefonra lesz szükségetek.
  4. Emailben megküldjük a Zoom meghívót, amin keresztül kapcsolódhattok az online angol órához.

Mire számíthattok?

Az óra teljes egészében angolul fog zajlani. Kihasználjuk az összes eszközt, hogy a nyelvelsajátítás a lehető legtermészetesebb módon történjen. A kicsik sokat fognak mozogni, táncolni, a nagyobbak pedig képi és hanganyagokon keresztül tanulni. A gyerekek online aktív résztvevőként, vagy hang és/vagy kép nélkül megfigyelőként vesznek részt a foglalkozásokon. Így saját benyomást is kapnak az órákról.